Hudvårdsskola 2

Klinikens hudvårdsskola

En bra hudvårdsrutin hjälper dig att nå bättre hudhälsa. En hudvårdsrutin behöver inte se likadan ut varje dag år efter år. Vi hjälper dig att uppdatera din hudvårdsrutin så att du får en så effektiv hudvård som möjligt. Det finns många olika hudtyper och olika sorters hudproblem. Det enklaste sättet att få hjälp med just din hudhälsa är att boka tid på vår hudklinik. Vi har lång erfarenhet av olika sorters hudproblematik såsom acne, rosacea, pigmenteringar, torr och åldrande hud. En Auktoriserad hudterapeut utför en grundlig hudanalys och du får en personligt utformad rådgivning som skräddarsys efter dina behov och önskemål, för att ska få ett så optimalt resultat som möjligt.

Regelbundna behandlingar på vår klinik tillsammans med våra professionella hudvårdsprodukter hjälper och förbättrar olika sorters hudproblem. Men även hud som är problemfri mår bra av att få regelbundna behandlingar för att hålla huden fin och motverka uppkomsten av ålderstecken och torrhet. Genom att rengöra, exfoliera, återfukta och beskydda huden med effektiva professionella hudvårdsprodukter och regelbundna klinikbehandlingar håller du huden i god kondition och fördröjer åldrandet.

Rengöra

Att rengöra huden från föroreningar och överskottsfett som samlats under en dag ger en klarare och mycket finare hud. Använd en rengöring som är tvålfri och anpassad efter din hudtyp varje morgon och kväll. Det är viktigt att rengöringen inte torkar ut eller irriterar huden. En överdriven rengöring kan ge en sämre effekt i huden.

Exfoliera

Exfoliering tar bort döda hudceller, rengör porerna på djupet och minimerar torrhet och uppkomsten av acne och pormaskar. Alla Exuviance produkter har en lätt exfolierande effekt vilket passar en hud som inte kan använda vanlig peeling med korn, som t ex inflammerad acne och rosacea hud. En effektiv peeling ska inte bara peela huden på ytan utan även stimulera hudens cellförnyelse och förändra huden på djupet.

Återfukta och reparera

Hudens naturliga fuktinnehåll minskar vid utomhusvistelse, kallt klimat, skärmanvändning, vid solexponering, bad och med åldern. Därför är det viktigt att återställa hudens fuktbalans med en kräm som inte bara återfuktar ytligt och för stunden. Det är viktigt att krämen går djupare ned i huden och att huden inte blir tilltäppt. Använd gärna en separat dag och nattcreme. Den främsta orsaken till rynkor och föråldrad hud är solexponering. En dagcreme med solskyddsfaktor skyddar mot skadlig strålning, pigmentsfläckar och för tidigt åldrande. Exuviance har utvecklat en helt ny generation av AHA i form av en exklusiv polyhydroxisyra PHA som passar alla hudtyper även känslig hud. 

AHA / PHA stimulerar cellförnyelsen i huden. PHA stärker hudens skyddsbarriär och återfuktar effektivt. Exuviance produkter är vetenskapligt utvecklade och väldokumenterade vilket är tryggt och effektivt. Kombinationen av skonsamma syror och övriga ingredienser ger maximalt resultat. Det är inte styrkan i AHA syran som avgör resultatet. Tvärtom kan en för stark syra ha negativ effekt. Huden blir inte torr av PHA som många andra AHA produkter. Kan även användas när man har mycket ömtålig hud och få fantastiska resultat.

Ögonen

Det svåraste inom hudvård är att tillverka en ögoncreme som verkligen fungerar eftersom huden är mycket tunn och känslig kring ögonen. Det är just kring ögonen som de första fina linjerna kommer. Därför är det så viktigt att man är noga när man väljer sin ögoncreme. Det räcker inte enbart med fukt som de flesta ögoncremer består av. Fukten försvinner och inget positivt har hänt i huden. Det behövs en cellaktivitet på djupet för ett verkligt resultat. Fruktsyra har en mycket god cellstimulerande effekt och med den nya generationens PHA så får man en ögoncreme som verkligen kan göra något positivt åt den torra, känsliga huden kring ögonen. Det finns olika sorters effektiva ögoncremer och ögonserum med PHA som behandlar mörka ringar, rynkor och påsar under ögonen.

Specialprodukter

Med serum, masquer och koncentrat kan du variera och effektivisera din hudvård. Serum är ett koncentrat av aktiva ingredienser som arbetar målinriktat med att ge extra fukt, bekämpa rynkor, minimera pigmenteringar, reglera talgproduktion eller rodnad i huden. På vår klinik har vi olika sorters serum som förbättrar huden på en djupare nivå. Serum används före din dag och nattcreme och för att ge din hud en större effekt på olika sorters hudproblem.

Det finns olika sorters ansiktsmasker. Regelbunden användning återställer hudens fuktbalans och förbättrar hudens kondition. På vår klinik har vi ett stort sortiment av masquer för olika hudtyper som djuprengör, återfuktar, lugnar, revitaliserar och stimulerar cellförnyelseprocessen. Specialprodukter som förbättrar din hud på djupet.

Acne

Acne är ett inflammatoriskt tillstånd i huden. Acne beror på en överproduktion av talg i talgkörtlarna. Talgkörtlarna producerar talg som är hudens eget fett och som smörjer och skyddar huden. För hög talgproduktion tillsammans med bakterietillväxt och tilltäppta porer kan orsaka acne. Talgproduktionen påverkas av hormoner och därför är det vanligt med acne i tonåren men även senare i livet. Exuviance har effektiva produkter för att minska acne och oren hud. De är speciellt framtagna för att rengöra på djupet men utan att torka ut. Med hjälp av de dokumenterat effektiva ingredienserna AHA, PHA, salicylsyra och A-vitamin minskar uppkomsten av nya orenheter och huden blir klarare och renare. Regelbunden behandling på vår klinik rekommenderas tillsammans med våra avancerade hudvårdsprodukter och hjälper och förbättrar huden vid acne.

Petras Skönhetsvård acne före och efter bild

Rosacea

Rosacea är en hudsjukdom som kännetecknas av att ansiktet blir rött och blossande. Hudens blodkärl blir utvidgade. Det är vanligt med inflammerande utslag som liknar acne i huden. Rosacea är i viss grad ärftligt och ofta kroniskt. Det uppkommer vanligast i åldern 30 – 50 år. Exuviance milda hudprodukter som bygger på PHA lämpar sig mycket väl för rosacea och atopiskt eksem. Exuviance förbättrar hudens utseende genom mild exfoliering, återfuktning och genom att hudens naturliga barriärsfunktion stärks. Produkterna är icke irriterande, ej uttorkande och har anti-åldrande egenskaper. Regelbunden behandling på vår klinik rekommenderas tillsammans med våra avancerade hudvårdsprodukter som hjälper och förbättrar huden vid rosacea.

Petras Skönhetsvård rosacea

Pigmentfläckar

Många får oönskade pigmentfläckar i huden. Pigmentfläckar är hud som har fläckar, fräknar eller så kallade åldersfläckar. Åldersfläckar, missfärgningar och fräknar ingår alla i gruppen hyperpigmentering. Hyperpigmentering orsakas av för hög produktion av pigment (melanin) i huden. Sol, graviditet och hormonbehandling som t ex p-piller är vanliga orsaker till hyperpigmentering. När man behandlar pigmenteringar i huden behöver man undvika sol och använda hög solskyddsfaktor. Det är viktigt för att behandlingen ska ha någon effekt. Att skydda huden mot skadliga strålar är det viktigaste för att förebygga pigmentfläckar. Behandling som är framgångsrik och säker mot hyperpigmentering är AHA behandling på vår klinik varvat med professionella hudvårdsprodukter som hjälper till att göra befintliga mörka fläckar ljusare samt att förhindra nya fläckar från att bildas.

Vi erbjuder effektiv behandling mot pigmentering på kliniken.

Åldrande hud

Att huden åldras beror delvis på ärftliga anlag men också på hur intensivt vi solat och hur vi vårdat vår hud i övrigt. Cellförnyelseprocessen blir långsammare när huden åldras och hudens förmåga att bibehålla fukt och spänst minskar. Huden blir mindre fyllig, mindre elastisk och mer torr. Använd professionella produkter från vår klinik för att stärka huden. Huden blir fylligare och fastare med Retinol och Aminofil. Rynkor och fina linjer minskas inifrån och ut. AHA och PHA stimulerar cellförnyelsen. Vitamin E och Antioxidanter skyddar huden mot de dagliga påfrestningarna. Regelbundna klinikbehandlingar och professionella produkter hjälper dig att ta kontroll över hudens åldrande med dermatoliskt utvecklande produkter som har kliniskt bevisad effekt.

Regelbunden PHA / AHA behandling på vår klinik rekommenderas tillsammans med våra avancerade hudvårdsprodukter som minskar fina linjer och rynkor.

Petras Skönhetsvård antiage bild